Icтopiя Украiни, 7 клас, Смолiй В.А., Степанков В.С., 2007

Icтopiя Украiни, 7 клас, Смолiй В.А., Степанков В.С., 2007.

   У підручнику на сучасному науковому рівні з урахуванням загальноєвропейських тенденцій міститься систематичний виклад історії українського народу за доби середньовіччя. Висвітлюються особливості та еволюція його суспільно-політичного, господарського і духовного життя, його вірування та культурно-побутові традиції. Ілюстративний та довідково-оціночний матеріал розрахований на поглиблення та закріплення здобутих учнями знань.

Icтopiя Украiни, 7 клас, Смолiй В.А., Степанков В.С., 2007

Утворення та розвиток Киiвськоi Pyci.
В умовах становления союзiв племен зростала ix роль як вiйськово-полiтичноi сили. Значну частину захопленоi пiд час военних дiй здобичi привласню-вали вождi племен i дружинники - озброенi про-фесiйнi воiни, котpi служили вождям i князям за винагороду. Помiтну роль вiдiгравали збори чоловiкiв-воiнiв, або народнi збори (вiча), якi розв'язували найважливiшi громадськi питания. Вiдбувалося видiлення в окремий прошарок племiноi вepxiвкu, в руках якоi зосереджувалася влада. Bepxiвкy складали князi, бояри (знать, пов'язана службовими стосунками з князем), дружинники.
З кiнця VIII ст. прискорилося становлення протодержавних утво-рень (княжiнь), очолюваних князями мiсцевих династiй.

Особливо iнтенсивно цей процес вiдбувався на теренах Полянського племiнного княжiння. Зростало значения Киева - його столицi. На межi VIII-IX ст. склалися реальнi полiтичнi передумови для утворення на його основi пepшoi схiднослов'янськоi держави*. Верховна влада в нiй належала нащадкам полянського князя Кия.



Бесплатно скачать электронную книгу в удобном формате, смотреть и читать:
Скачать книгу Icтopiя Украiни, 7 клас, Смолiй В.А., Степанков В.С., 2007 - fileskachat.com, быстрое и бесплатное скачивание.

Скачать zip
Ниже можно купить эту книгу по лучшей цене со скидкой с доставкой по всей России.Купить эту книгу



Скачать книгу Icтopiя Украiни, 7 клас, Смолiй В.А., Степанков В.С., 2007 - pdf - depositfiles.

Скачать книгу Icтopiя Украiни, 7 клас, Смолiй В.А., Степанков В.С., 2007 - pdf - Яндекс.Диск.
Дата публикации:





Теги: :: :: :: ::


Следующие учебники и книги:
Предыдущие статьи:


 


 

Книги, учебники, обучение по разделам




Не нашёл? Найди:





2024-03-18 23:32:33