Автоматичне зварювання, №9, 2022

Автоматичне зварювання, №9, 2022.

Фрагмент из книги.
В вересні святкує своє 25-річчя київське підприємство ПрАТ «НЕЮ «Червона Хвиля».
Вся історія підприємства з моменту заснування у далекому 1997 р. нероздільно пов’язана з титановим виробництвом, а також з розвитком і впровадженням електронно-променевих технологій. Початковою метою діяльності молодої компанії стало створення першого в Україні повного циклу з виробництва титанових зливків. На підприємстві було створено виробничу ділянку з якісної підготовки титанового брухту до переплаву. Спільно з Науково-виробничим центром «Титан» Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона було розроблено методику виробництва високоякісних титанових зливків електронно-променевим переплавом з шихти, яка повністю складалася з брухту та відходів. В результаті вже через рік на світовому титановому ринку з’явилися дешеві та якісні зливки та сляби, які купували гранди титанової індустрії у США, Європі та Китаї. НВО «Червона Хвиля» швидко перетворилася з експортера сировини на імпортера титанового брухту та найбільшого в Україні експортера титанових напівфабрикатів.

Автоматичне зварювання, №9, 2022

МІКРОПЛАЗМОВЕ НАПИЛЕННЯ ПОКРИТТЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ЦИРКОНІЄВОГО ДРОТУ.
Вступ. Розробка та застосування біосумісних матеріалів, призначених для використання в якості замінників біологічних тканин та органів, є одними з першочергових завдань сучасного матеріалознавства та медицини. В даний час у світовій медичній практиці найбільш широко застосовуються металеві ендопротези з пористим Ті-покриттям [1]. Ендопротези кульшового суглобу із Ті-покриттям на їх поверхні виготовляються відомими світовими виробниками, серед яких Procter & Gamble, DePuy, Stryker та використовуються в травматологічній лікувальній практиці як системи безцементної фіксації [1, 2]. На сьогоднішній день такі безцементні системи імплантуються пацієнтам будь-якого віку та набувають все більшого поширення за рахунок наявності мережі пор складної форми та розвиненої морфології поверхні, яка сприяє проростанню кісткової тканини, що забезпечує надійну вторинну фіксацію ендопротезу з кісткою. Вростання кісткових тканин у пори імплантату йде безперервно, що призводить до утворення тривимірних решіток та заповнення частково або повністю всього пористого простору Ті-покриття [3,4].

Аналіз літературних джерел показує різність думок на рахунок оптимального розміру пор покриттів для поверхонь імплантатів. Одними із дослідників, які займалися питанням встановлення закономірності процесу кісткоутворення при імплантації щурам гідроксиапатитової кераміки з різними розмірами пор, були співробітники Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАНУ. В своїх
дослідженнях вони використовували зразки з розмірами йор у діапазонах 20...45, 80... 150, 150...350, 600.. .800 мкм. За спостереженнями авторів, більш інтенсивне кісткоутворення спостерігалося при розмірах пор 80... 150 мкм [5]. Автори роботи [б] також показали, що для успішного вростання кровоносних судин необхідно забезпечувати розмір пори не менше 150 мкм.

ЗМІСТ.
НВО «Червона Хвиля» — 25!.
МІЦНІСТЬ І МЕХАНІКА РУЙНУВАННЯ.
МЕТАЛОЗНАВСТВО.
ЗВАРЮВАННЯ ПОЛІМЕРІВ.
МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ.
ЗАХИСНІ ПОКРИТТЯ.
ЗВАРЮВАЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ.
ІНФОРМАЦІЯ.
П.О. Косенку – 80!.
Інститут електрозварювання ім. Є.О. Патона посилює співпрацю з німецькими колегами.
Виставка оборонної промисловості MSPO-2022.
Перша в світі монографія з автоматичного зварювання бронеконструкцій.
Календар вересня.



Бесплатно скачать электронную книгу в удобном формате, смотреть и читать:
Скачать книгу Автоматичне зварювання, №9, 2022 - fileskachat.com, быстрое и бесплатное скачивание.

Скачать pdf
Ниже можно купить эту книгу по лучшей цене со скидкой с доставкой по всей России.Купить эту книгу



Скачать - pdf - Яндекс.Диск.
Дата публикации:





Теги: :: ::


Следующие учебники и книги:
Предыдущие статьи:


 


 

Книги, учебники, обучение по разделам




Не нашёл? Найди:





2024-04-27 01:21:39