Збірник диктантів для державної підсумкової атестації з української мови, 9 клас, Мацько Л.I., Сидоренко О.М., 2012

Збірник диктантів для державної підсумкової атестації з української мови, 9 клас, Мацько Л.I., Сидоренко О.М., 2012.

  Пропонований збірник диктантів для державної підсумкової атестації учнів 9-го класу загальноосвітніх навчальних закладів укладено з урахуванням вимог чинної програми з української мови для 11-річної школи.

Збірник диктантів для державної підсумкової атестації з української мови, 9 клас, Мацько Л.I., Сидоренко О.М., 2012

Князь Ярослав.
Князь Ярослав сидів над гарним озерцем, схожим на синювату латочку серед старих білих беріз. Сидів уже давно, не помічав, що його чоботи, саджені по швах і на підборах самоцвітами, глибоко вгрузли в м’яке дерновиння, шкіра розмокла. Ноги князеві, власне, викупувалися у воді, але він того не зауважував, а може, так було ще й ліпше, бо холод відтягував пекучі думки.

Байдуже вдивлявся у гладінь озеречка, бачив у ній своє відбиття: міцна голова на зашироких плечах, важких, мов камінних, негарне суворе обличчя з великим м’ясистим носом, глибоко сховані під кудлатими бровами очі з гострим поглядом. Бачив себе і не бачив, бо не любив таких розглядин, знав про свою невродливість, про холодні очі, про камінну суворість свого обличчя.

У воїв і книжників холодні очі. А він був книжник ще з тих літ, коли непорушно лежав у материних покоях. Він ховався зі своїм нещастям від веселих, безтурботних здорових людей за книги. Читав про страждання, про великомучеників, про подвиги, про великі діяння, великі пристрасті, великі зради - і цього досить для нього.



Бесплатно скачать электронную книгу в удобном формате, смотреть и читать:
Скачать книгу Збірник диктантів для державної підсумкової атестації з української мови, 9 клас, Мацько Л.I., Сидоренко О.М., 2012 - fileskachat.com, быстрое и бесплатное скачивание.

Скачать pdf
Ниже можно купить эту книгу по лучшей цене со скидкой с доставкой по всей России.Купить эту книгу



Скачать книгу Збірник диктантів для державної підсумкової атестації з української мови, 9 клас, Мацько Л.I., Сидоренко О.М., 2012 - pdf - Яндекс.Диск.
Дата публикации:





Теги: :: :: :: ::


Следующие учебники и книги:
Предыдущие статьи:


 


 

Книги, учебники, обучение по разделам




Не нашёл? Найди:





2024-03-29 01:19:57