Математика, 10 клас, Рівень стандарту, Бурда М.І., Колесник Т.В., Мальований Ю.I., Тарасенкова Н.А., 2010

Математика, 10 клас, Рівень стандарту, Бурда М.І., Колесник Т.В., Мальований Ю.I., Тарасенкова Н.А., 2010.

  Ви приступаєте до вивчення курсу математики, який складається з двох частин — алгебри і початків аналізу та стереометрії — розділу геометрії.
У першій частині курсу математики ви систематизуєте і поглибите знання про степінь числа, властивості вже відомих функцій, ознайомитеся з новими функціями — степеневими і тригонометричними. Виробите вміння будувати графіки функціональних залежностей, застосовувати вивчені поняття і властивості до розв’язування задач та дослідження найпростіших математичних моделей.

Математика, 10 клас, Рівень стандарту, Бурда М.І., Колесник Т.В., Мальований Ю.I., Тарасенкова Н.А., 2010

Дійсні числа та обчислення.
Багатовікова історія розвитку математики свідчить про те, що практичні потреби людини, насамперед вимірювання геометричних та фізичних величин, приводили до необхідності розширення поняття числа. Так, множина цілих чисел стала розширенням множини натуральних чисел унаслідок уведення цілих від’ємних чисел та числа 0. Винайдення дробів привело до множини раціональних чисел, яка є розширенням множини цілих чисел.

Проте згодом виявилося, що множини раціональних чисел недостатньо навіть для того, щоб виміряти довжину довільного відрізка прямої, тобто є відрізки, довжини яких не можна виразити жодним раціональним числом. Класичним прикладом такого відрізка є діагональ квадрата зі стороною а = 1.

Постало питання про розширення поняття раціонального числа. Така необхідність виникла і в самій математиці, скажімо, при розв’язуванні рівняння х2 = а, де а — довільне додатне раціональне число. Було введено ірраціональні числа, які в сукупності з раціональними утворюють множину дійсних чисел.



Бесплатно скачать электронную книгу в удобном формате, смотреть и читать:
Скачать книгу Математика, 10 клас, Рівень стандарту, Бурда М.І., Колесник Т.В., Мальований Ю.I., Тарасенкова Н.А., 2010 - fileskachat.com, быстрое и бесплатное скачивание.

Скачать pdf
Ниже можно купить эту книгу по лучшей цене со скидкой с доставкой по всей России.Купить эту книгу



Скачать книгу Математика, 10 клас, Рівень стандарту, Бурда М.І., Колесник Т.В., Мальований Ю.I., Тарасенкова Н.А., 2010 - pdf - Яндекс.Диск.
Дата публикации:





Теги: :: :: :: :: :: ::


Следующие учебники и книги:
Предыдущие статьи:


 


 

Книги, учебники, обучение по разделам




Не нашёл? Найди:





2024-03-27 23:04:03