Архітектурне проектування громадських будівель і споруд, Лінда С.М., 2010

Архітектурне проектування громадських будівель і споруд, Лінда С.М., 2010.
 
  Навчальний посібник розглядає основні принципи формування архітектури громадських будівель і споруд; містобудівельні, функціональні та архітектурно-планувальні основи проектування громадських закладів. Матеріал, викладений у цьому виданні, ґрунтується на чинних в Україні нормативних документах щодо проектування. У посібнику розглянуто насамперед ті типи громадських будівель та споруд, які найчастіше стають предметом курсового та дипломного проектування.
Призначений для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за напрямом “Архітектура”.

Архітектурне проектування громадських будівель і споруд, Лінда С.М., 2010

Функціональні процеси у громадських будівлях і спорудах та функціональний взаємозв’язок приміщень.
Як правило, функціональні процеси, які відбуваються у громадських будівлях і спорудах, є доволі складними. Вони можуть формуватися з кількох паралельних процесів (наприклад, функціонування лікувального закладу) або зливатися у єдину послідовну дію (наприклад, підготовка та організація театральної вистави). Тому під час проектування необхідно різні функціональні процеси звести до певної системи, яка і стане основою для планувальної організації будівлі чи споруди.

Усі функції громадської будівлі можна розділити на “домінуючі” і “супутні”. Усі функціональні процеси в громадській будівлі незалежно від домінуючої функції можна розділити на: загальні; специфічні; допоміжні.

У великих громадських спорудах за великої кількості різноманітних приміщень доцільно їх групувати, враховуючи принцип спільності функціонального призначення та внутрішнього взаємозв’язку. Такий принцип називається функціональним зонуванням споруди. Функціональне зонування - диференціація споруди на зони з однорідних груп приміщень з урахуванням спільності їх функції. Функціональні блоки - загальні за функцією групи приміщень. Основне завдання функціонального зонування - виявлення взаємозв'язків між приміщеннями (або групами приміщень) за збереження їх чіткого розмежування.



Бесплатно скачать электронную книгу в удобном формате, смотреть и читать:
Скачать книгу Архітектурне проектування громадських будівель і споруд, Лінда С.М., 2010 - fileskachat.com, быстрое и бесплатное скачивание.

Скачать djvu
Ниже можно купить эту книгу по лучшей цене со скидкой с доставкой по всей России.Купить эту книгу



Скачать книгу Архітектурне проектування громадських будівель і споруд, Лінда С.М., 2010 - djvu - Яндекс.Диск
Дата публикации:





Теги: :: :: ::


Следующие учебники и книги:
Предыдущие статьи:


 


 

Книги, учебники, обучение по разделам




Не нашёл? Найди:





2024-03-19 00:01:58