Алгебра, 11 клас, Академічний рівень, профільний рівень, Нелін Є.П., Долгова О.Є., 2011

Алгебра, 11 клас, Академічний рівень, профільний рівень, Нелін Є.П., Долгова О.Є., 2011.

  Підручник з алгебри і початків аналізу спрямований на реалізацію основних положень концепції профільного навчання та організацію особистісно-орієнтованого навчання математики в загальноосвітніх навчальних закладах. Матеріал відповідає чинній програмі з математики для класів академічного та профільного рівнів, а також може використовуватися в класах з поглибленим вивченням математики.
Підручник орієнтований на підготовку учнів до успішної здачі державної підсумкової атестації (ДПА) та зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з математики.

Алгебра, 11 клас, Академічний рівень, профільний рівень, Нелін Є.П., Долгова О.Є., 2011

Екстремуми (максимуми і мінімуми) функції.
На рис. 5.4 зображено графік функції у = x3 - 3х. Розглянемо окіл точки х = -1, тобто довільний інтервал, що містить точку -1 (наприклад, S-окіл цієї точки). Як видно з рисунка, існує такий окіл точки х = -1, що найбільшого значення для точок із цього околу функція f (х) = х3 - Зх набуває в точці х = -1. Наприклад, на інтервалі (-2; 0) найбільшого значення, яке дорівнює 2, функція набуває в точці х = -1. Точку х = -1 називають точкою максимуму цієї функції і позначають хшах, а значення функції в цій точці f (-1) = 2 називають максимумом функції (від латинського maximum — максимум, що означає «найбільше»).

Аналогічно точку х = 1 називають точкою мінімуму функції f (х) = xі - 3х, оскільки значення функції в цій точці менше за її значення в будь-якій точці деякого околу точки 1, наприклад околу (0,5; 1,5). Позначають точку мінімуму xmin, а значення функції в цій точці f (1) = -2 називають мінімумом функції (minimum — мінімум — у перекладі з латинської означає «найменше».).



Бесплатно скачать электронную книгу в удобном формате, смотреть и читать:
Скачать книгу Алгебра, 11 клас, Академічний рівень, профільний рівень, Нелін Є.П., Долгова О.Є., 2011 - fileskachat.com, быстрое и бесплатное скачивание.

Скачать pdf
Ниже можно купить эту книгу по лучшей цене со скидкой с доставкой по всей России.Купить эту книгу



Скачать книгу Алгебра, 11 клас, Академічний рівень, профільний рівень, Нелін Є.П., Долгова О.Є., 2011 - pdf - Яндекс.Диск.
Дата публикации:





Теги: :: :: :: ::


Следующие учебники и книги:
Предыдущие статьи:


 


 

Книги, учебники, обучение по разделам




Не нашёл? Найди:





2024-03-29 04:41:01